Taas tehtävän parissa....tällä viikolla saimme tehtäväksi tutustua millaisia videoita netistä löytyy.

Valitsin Youtubesta esitettäväksi videoksi Kirkon Ulkomaanavun videon Candida- yhden tytön tarina. Katsoin  videon mieheni ja parin ystäväni kanssa omalta tietokoneeltani ja videon lataaminen ja katsominen sujui hyvin. Youtube on minulle tuttu palvelin, jossa käyn viikottain katsomassa videoita ja kuuntelemassa musiikkia. Vaikka palvelin oli tuttu niin näytettävän videon hakeminen oli "haastavaa", kun valittavaa oli niin paljon.

Päädyin videoon, liityttyäni Facebookissa Auttajaheimo nimiseen ryhmään. Auttajaheimon tarkoituksena on kehittää tapoja ja työkaluja Kirkon Ulkomaanavun Tekoja-kampanjan jalkauttamiseksi seurakuntiin. Kaksivuotisen kampanjan teemana on kehitysmaiden nuorten toimeentulo. Tämän jälkeen kirjoitin Youtubeen hakusanaksi Kirkon ulkomaanapu ja löysin kyseisen videon.

Videon kertoo 17-vuotiaasta Candida Castrosta, joka elää sisällissodan jälkeisessa Angolassa. Video oli koskettava tarina siitä miten uskomalla omiin unelmiin voi selvitä vaikeuksien keskellä. Päivittäin tyttö työskentelee perheen pellolla ja auttaa vanhempiaan ruuanhankinnassa ja perheen elättämisessä. Työn lisäksi tyttö käy iltaisin aikuisten lukutaitoryhmässä oppiakseen lukemaan. Vaikka ympärillä on puutetta, köyhyyttä ja epävarmuutta tulevaisuudesta nuori nainen uskoo parempaan huomiseen.

Tälläisia videoita katsoessa oman elämän murheet muuttuvat pieniksi. Saamme olla kiitollisia että elämme maassa jossa asiat ovat hyvin. Vaikka yhteiskunnassamme on monenlaisia haasteita on meillä perusasiat kunnossa. Videossa Candida suurin toive oli että hänen tyttärellään on tulevaisuudessa mahdollisuus kouluttautua, saada ravintoa ja elää tervettä elämään. Nämä ovat toiveita, jotka ovat meille jokapäiväisiä asioita. 

Ai niin...ensimmäisenä tehtävänä oli käynnistää netissä oleva sosiaalisen median laskuria, ja seurata kuinka laskuri kasvaa tehtävän tekemisen aikana. Kirjoitin blogia noin puolituntia ja sillä aikana Yotubeen on ladattu 1465 videota ja katsottuja videoita on n.  64700....Aika hurjaa!!!