Kymmenen pistettä verkkokoulutuksen 8.tehtävän yhtenä tehtävän oli tutustua verkkosorsastukseen, ja pohtia blogissa miten sitä voi hyödyntää omassa työssään. Aluksi koin verkkosorsastuksen ajatuksen vieraaksi ja minulle sopimattomaksi. Ajatukseni kuitenkin muuttui kun kävin lukemassa Terhi Paanasen Sosiaalisen-median voima esitelmän, ja siinä oli kerrottu lyhyesti milloin verkkosorsastus on hyvä työväline. Olin jotenkin kuvitellut sen vaikeammaksi ja erilaiseksi jutuksi.

Esitelmässä kävi ilmi, että Verkkosorsastuksen avulla voidaan mm. luoda uutta, kehittää vanhaa, saada palautetta, ehkä ratkaista ongelmia tai se on keino kerätä väkeä yhteen. Eli se on loistava työväline kehittää omaa toimintaansa sosiaalisessa mediassa.

Aluksi koin että verkkosorsastus ei ole mun juttu, mutta nyt  ymmärrän kuinka tärkeä "työväline", se on sosiaalisessa mediassa. Omassa työssäni voisin hyvin käyttää verkkosorsastusta esim. kirkonrotta.fi ja koivulan vauvakahvila.fi facebook- sivujen kehittämisessä. Sivustojen kävijöiltä voisi pyytää vinkkejä, ajatukisia, ideoita ja palautetta sivujen kehitäämiseen. Sillä uskon, että sivujen käyttäjiltä saattaisi tulla sellaisia ideoita, joita itselleen ei olisi edes tullut mieleen. Varsinkin sosiaalisessa mediassa aika menee nopeasti ja usein saa huomata että uusi onkin jo vanhaa. On oltava jatkuvasti ajan hermolla ja valmis kehittämään ja uudistamaan työmenetelmiään sosiaalisessa mediassa. Rohkeutta ei vaadi pyytää palautetta ja neuvoa, vaan rohkeutta ja taitoa on kyky muuttua ja kehittyä.

Opin tässä tehtävässä, että yhteistyö on voima joka voi auttaa synnyttämään jotain uutta. Pienestä alkanut juttu voi monen ihmisen avustuksella muuttua suureksi.

Lupaan käyttää jatkossa verkkosorsastusta työvälineenä sosiaalisessa mediassa toimiessani.

YHTEISTYÖ KANTAKOON!!!